Sociale economiebedrijven openen hun deuren

Tienen - Van 20 tot 26 april zetten 34 sociale economiebedrijven in Vlaams-Brabant onder het motto 'Kwaliteit werkt' hun deuren open.Tijdens deze Openbedrijvenweek tonen ze hun producten en diensten.

De provinciale deputatie geeft op zondag 19 april 2009 om 10 uur bij IGO in Grimde-Tienen de aftrap. Op deze manier willen ze aan de economische en tewerkstellingsactoren en aan het grote publiek tonen welke bijdrage ze aan de maatschappij leveren. En dat sociale economie kwaliteit en professionaliteit hoog in het vaandel draagt.

De dag erna worden de werknemers in de bloemetjes gezet want de sector kan maar kwaliteit leveren door de dagdagelijkse inzet van haar 6.500 werknemers.
Er zijn zeven busparcours voor professionals langsheen sociale economiebedrijven. Elk parcours doet vier bedrijven aan. Daarnaast zijn er bedrijfsbezoeken in beschutte werkplaatsen. Ook willen de sociale economiebedrijven hun diensten voorstellen die ze kunnen bieden aan het personeel van bedrijven, organisaties en besturen, zoals een strijkdienst, leveren van groetenpakketten, fietsdienst, kinderopvang. Daarnaast is er een ondernemerscafé en een studienamiddag over coöperatief.

Programma op 19 april:
Jonathan Cardoen, voorzitter van IGO Leuven, doet het welkomstwoord.
Frank Vandenbroucke, Vlaams minister van Werk, getuigt over het belang van de sociale economie voor onze maatschappij.
Gedeputeerde Monique Swinnen spreekt over het belang van de sociale economie voor de regio, licht het programma van het evenement toe en opent de Openbedrijvenweek.
Daarna is er een bezoek aan Fundament, waar heel wat werkervaringsprojecten van IGO Leuven gehuisvest zijn.

Adres: IGO Leuven-Fundament
Sint-Truidersteenweg 26
3300 Tienen

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio