Buiten Adem: Tiense kortfilm in Gent

Tienen - Op 23 mei vindt in Gent het STORMfestival plaats. Bij de bekroonde projecten is er een uit Tienen. Dat is de kortfilm Buiten Adem.

Kortfilm, rap, theater, fotografie, multimedia-installaties en live dj’s. Al deze disciplines komen aan bod. Na veel vallen en opstaan, zijn de jongeren klaar voor de confrontatie met het publiek. Vanaf 15u geven ze alles van zichzelf in verschillende zalen van de Zebrastraat in Gent – in totaal 10 producties uit Aalst, Antwerpen, Genk, Gent, Lier, Molenbeek, Oostende, Tienen, Waterschei en Willebroek.
 

Buiten Adem: acht jongeren uit regio Tienen en Leuven hebben zich twee maanden ondergedompeld in de ateliers Performance en de Video. Ze hebben veel gebrainstormed, geïmproviseerd, geprobeerd, scenario’s uitgeschreven,
gerepeteerd, gefilmd, ... Resultaat: hunkortfilm 'Buiten Adem”' met live performance.
door Nele, Adriaan, Elia-Kim, Jonas, Laura, Saïd, Anke en Elvis,  onder begeleiding van Dahlia Pessemiers en Jeroen Peys

STORM bestaat sinds januari 2008 en is een samenwerkingsverband zonder winstoogmerk tussen Habbekrats, Piazza dell’Arte en Villa Basta. STORM is een creatieve werkplaats voor jongeren tussen 16 en 21 jaar die moeilijk toegang krijgen tot het kunst- en cultuuraanbod. STORM laat hen actief kennis maken met verscheidene vormen van kunst.


Initiatiefnemer van STORM is Cera die het cultuurparticipatieproject inhoudelijk en financieel steunt. De coöperatieve financiële groep, met zo’n half miljoen vennoten, beheert namelijk niet enkel een uitgebreid financieel patrimonium, maar geeft haar coöperatieve waarden ook een invulling via tal van maatschappelijke projecten.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio