Outgaarden: Genieke honderd jaar

Outgaarden: Genieke honderd jaar

Dochter en moeder Steenwinckel (100) en Nadine Scheepmans (organisatie). Foto: raymond billen

Hoegaarden - In de kerk in Outgaarden vonden de dankmis en de receptie plaats ter ere van de Eugénie Steenwinckel die honderd werd.

Eugénie Steenwinckel wordt geboren op 31 januari 1910 in Goetsenhoven. Na drie maanden brengen haar ouders haar naar Outgaarden, bij de grootouders. Zij zullen haar opvoeden. Genieke noemt hen mam en papa, net als de andere kinderen.

Zij gaat in Outgaarden naar de lagere school en daarna behaalt ze het diploma van onderwijzeres in Mariadal. In 1929 wordt ze aangesteld in de school in Lummen (Lumay) en nadien in Halle, Cortil-Noirmont, Neerheylissem en Outgaarden. Ze zette er een punt achter bij haar huwelijk in 1935, met Jules Vandervesse. Er komen drie kinderen: Simone, Gilberte en Monique.

Het gezin woonde aan de Kerkstraat nr. 5 In 1982 sterft haar man. Eugénie bleef in haar huis in Outgaarden. De winter brengt zij bij haar kinderen door. De gepensioneerden en ziekenzorg zijn haar geliefde ontspanning. De buren, ook aanwezig op haar viering, zijn haar lange leven. De jongste jaren woont de eeuweling in het rusthuis in Hoegaarden.

Vergis u niet, ze stapt op eigen kracht overal naar toe. Ook naar de kerk vanochtend. Daar vond ook de receptie plaats. Het gemeentebestuur was er met felicitaties. Ook de burgemeester van Tienen trouwens. Schepen van Burgerzaken Godelieve Hardiquest had een tekst op rijm gezet: 'Omdat Genieke erom bekend staat dat ze zelf elke jubilaris verrast met een gedicht.'

Op zaterdag 6 februari vindt nog een feest plaats onder de bewoners van het zorgcentrum Villa Hugardis.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio