Post bepaalt communicatie van openbare besturen

Tienen - Het komt steeds vaker voor dat De Post beslist over het al of niet correct en tijdig uitdelen van drukwerken van openbare besturen.

De Post heeft altijd zijn regels gehad voor het bedelen van drukwerken, zonder adres. Maar het gaat er niet op vooruit. De stad Tienen kan deze week haar stadsplan niet in de brievenbussen krijgen omdat De Post heeft beslist dat ze het pas in de loop van de week van 17 mei kan doen. Het niet het eerste incident met boodschappen van openbare besturen.

Eerder deelden burgemeester en schepenen van Boutersem het officële infoblad zelf rond omdat De Post het ten dele instak op het grondgebied van Tienen. In  bepaalde straten in Boutersem kwam er daardoor geen. Datzelfde deed zich voor in Hoegaarden. Het gemeentelijk infoblad werd/wordt in Overlaar gebust. Waarom? Omdat De Post de rondes zo heeft heringedeeld en weigert te bedelen op halve rondes.

De directie is kennelijk van mening dat haar postbodes de gemeentegrens niet herkennen. Maar ook de datum van uitreiking is steeds onzeker. Omdat elke postbode maar een beperkt aantal drukwerken mag meenemen gebeurt het dat gedateerde drukwerken te laat toekomen. Tenzij je natuurlijk bijbetaalt, of op privébedelers een beroep doet.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio