Oproep voor projecten rond Groote Oorlog (1914)

Oproep voor projecten rond Groote Oorlog (1914)

Foto: ap

Tienen - Minister Bourgeois zoekt projecten rond de herdenking van Honderd Jaar Groote Oorlog. Met de veldslag van 1914 in Houtem en omgeving kan Tienen zich kandidaat stellen.

Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois (N-VA) lanceert een oproep naar organisaties om projecten in te dienen in het kader van de herdenking van ‘100 jaar Groote Oorlog’. Voor deze infrastructuurprojecten maakte hij 15 miljoen euro vrij. Met dat geld wil de minister projecten ondersteunen die een aantrekkelijk en kwalitatief hoogstaand toeristisch totaalproduct aanbieden in het kader van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog.

Vijf strategische projecten waren al geselecteerd: het In Flanders Field Museum in Ieper, de museumtuin bij het Memorial Museum Passchendaele 1917 in Zonnebeke, onthaalinfastructuur bij Lijssenthoek Cemetery in Poperinge, een actualisering van het Ijzertorenmuseum in Diksmuide en een nieuw bezoekerscentrum bij het sluizencomplex aan de Ganzenpoot in Nieuwpoort.

 

“’100 jaar Groote Oorlog’ moet een bijzonder evenement worden dat Vlaanderen op de kaart zet als internationale topbestemming voor vredestoeristen”, stelt minister Bourgeois. “2014 lijkt nog veraf, maar nu al projecten voorbereiden en investeren in infrastructuur is noodzakelijk om van 2014-2018 een geslaagd en groots evenement te maken.”

 

 

Kandidaten (gemeenten, provincies en vzw’s) kunnen tot 15 september 2010 hun project indienen bij het Agentschap Toerisme Vlaanderen. Het reglement, de procedure en een model van aanvraagformulier vindt u terug op www.toerismevlaanderen.be/100jaarGrooteOorlog.

 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio