Eerste startersprijs: bio-ecologische materialen Hermelijn

© rr

Tijdens het evenement ‘Tienen Showt’ werd de starter van het jaar verkozen door de belangenvereniging Unizo. De laureaat van deze eerste prijsuitreiking was het bedrijf ‘Hermelijn’ van Jef Hermans.

Raymond Billen

Dat de keuze op Hermelijn viel, komt door 'het innovatief product met een maatschappelijke meerwaarde'. Hermelijn verkoopt en geeft advies rond het gebruik van ecologische bouwmaterialen. Dit feit gekoppeld aan de naamkeuze van het bedrijf, het concept van het logo, het belang voor de Tienenaar op lange termijn… deed de jury besluiten.

Hermelijn werd in maart 2010 opgestart door Jef Hermans om in de regio Groot Tienen bio-ecologische bouwmaterialen te verdelen. Bio-ecologische bouwmaterialen zijn materialen die van het productieproces tot de sloop een minimum aan belasting op het milieu geven. Zo verspreiden zij geen chemische stoffen en worden zij gemaakt van natuurlijke materialen. Het cradle-to-cradle principe (van wieg tot graf) is van groot belang bij dit concept.

De naam Hermelijn kwam tot stand doordat de eerste letters van de familienaam van de oprichter en zijn vrouw in het woord zitten (Hermans-Mertens). Bovendien wensen zij een visie, een ‘lijn’ uit te stippelen naar de toekomst toe. De dag van vandaag is een Hermelijn een klein diertje dat het hard te verduren heeft in deze verindustrialiseerde wereld.

Hermelijn is voor het moment nog gevestigd in de Hoegaardenstraat 17 te 3300 Tienen. Van zodra een geschikte locatie gevonden is, zal er een stockvoorraad aangelegd kunnen worden en gaat de firma dagelijks te bereiken zijn. Nu is dit enkel nog op afspraak en is alles pas verkrijgbaar na bestelling.

Het duwtje in de rug dat Unizo aan de nieuweling meegeeft bestaat (bestond) uit reclame op ‘Tienen Showt’, Een cheque ter waarde van 250€, reclame op de ‘Afterworkparty’, het ter beschikking krijgen van een Citroën 2PK met hun reclame op donderdag 30 september en een vermelding tijdens 10-10-10.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus