Oude Hoegaardse liederen in revue

Oude Hoegaardse liederen in revue

Foto: waanzin

Hoegaarden - Totale Waaznzin brengt op 10 november (21u) het jaarlijkse Armistis-konsaar. Daarvoor werden liederteksten ingezameld bij oude inwoners.

Het jaarlijkse Armistis-konsaar van 2010 staat in het teken van de ‘plezante én tristige istaures van vrugger en naa (oiver leefde en doewet)'.
Eerst brengt De Waanzin uit hun repertoire, een aantal ‘leekes van naa’.Daarna komen de ‘aa leekes van vrugger’ aan bod.


Authentieke liederen die tijdens feesten (communies, trouwfeesten,...) werden gezongen tot in de eerste helft van vorige eeuw. Meestal gaat het over ‘moeilijke’ of ‘onmogelijke’ liefdes, dramatische gebeurtenissen (overlijden in het kinderbed,...), soms moraliserend (de invloed van ‘de fles’) of gewoon plezante liedjes over jeugdherinneringen, hechte vriendschappen, of een ‘ongelukkige’ ziekenhuisopname, ...

Van deze liederen bestaan geen gedrukte teksten of muziekarrangementen. Ze werden gezongen tijdens familiefeesten en zo doorgegeven aan de volgende generaties. Dat maakt dat er soms licht verschillende versies van eenzelfde lied in omloop kwamen.

De groep ontdekte een paar Hoegardiers die nog een repertoire van deze oude liederen bezaten, neergeschreven in vergeelde ‘schriftjes’, of gewoon ‘in hun hoofd’. Zij hebben die oude liederen voor ons gezongen en wij hebben er de muziekarrangementen voor gemaakt. Suzanne Swellen en Georges Nicolaes gaan zelf een aantal van deze liedjes zingen. De andere worden gebracht door Fred Depré, Chris Mazerese en De Waanzin.

In het tweede deel vertolken Chris Mazerese, Mariette Peeters, Leen Covens en Monique & Sara Vanoppen nummers van De Waanzin die hen op het lijf zijn geschreven.

Contact, info en verkoop


Clara Bessemans (zang)
0496/72.53.07
Heidi Ickmans (trekzak)
0476/50.42.42
Gert Depré (zang)
Paul Vlayen (gitaren, banjo, harmonica, zang)
0479/53.15.02
Michel Evers (bas)
016/82.40.14
Luc Vandeplas (gitaar, fluit)
0475/36.00.43
Gorgon Romme (drums, percussie)
0475/66.85.80
Ivan Burvenich (techniek)
0486/87.91.53

VVK: € 7
Kasa: € 9
 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio