Actie 'Gezonde Voeding' in kinderopvang

Fruit, groenten en melk in plaats van snoep, chips en cola

Fruit, groenten en melk in plaats van snoep, chips en cola

Foto: raymond billen

Hoegaarden - Landelijke Kinderopvang lanceert een actie voor gezonde voeding in de buitenschoolse kinderopvang in De Polder (Hoegaarden) en op achttien andere plaatsen.

Na de scholen nemen nu ook de kinderopvangers (IBO's en onthaalmoeders) van het platteland deel aan de campagnes. Monique Swinnen, gedeputeerde: 'Mensen denken dat kinderen op het platteland dicht bij de boerderij staan. Niets is minder waar. Ze weten er weinig van als kinderen in de stad. We gaan de kinderopvang gebruiken ter kennismaking. Er komen een fruitdag, zuiveldag, granendag, groentedag... De tussendoortjes worden dus: groenten, fruit, graankoeken, melk... in plaats van chips, snoep en cola. Dat is gezonder, duurzaam en seizoensgebonden.'

De levering van de tussendoortjes verloopt via Hartenboer, leveranciers zijn streekproducenten zoals De Brabander in Kersbeek-Miskom en Vanhellemont in Meensel-Kiezegem. Om het allemaal echt te maken worden hoevebezoeken ingelast, bv. naar In de Zon in Vissenaken. Deelnemende locaties zijn Rillaar, Gelrode, Assent, Molenbeek, Wersbeek, Korbeek-Lo, Roosbeek, Diest, Geetbets, Glabbeek, Hoegaarden, Holsbeek, Kortenaken, Neerwinden, Walshoutem, Lubbeek, Scherpenheuvel, Tielt-Winge, Zoutleeuw.

In Hoegaarden werd het programma voorgesteld in De Polder, waar nu tweehonderd kinderen worden opgevangen. De lokalen zijn pas uitgebreid en nog in verbouwing. Op de foto: Monique Swinnen, Godelieve Hardiquest, Marleen Lefevre en medewerkers van de kinderopvang en Leader (EU-steun). Het kindje vraagt 'Ik wil nog wat van dat wit'. Bedoeld: bloemkool.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio