Project Sousvoir: de kunst van het kijken

Project Sousvoir: de kunst van het kijken

Marleen Lefevre, Karolien Geens, An Rovers, Bert Dewil en Kris Gevers. Foto: Raymond Billen

Hoegaarden - In het Kapittelhuis is Sousvoir voorgesteld: een kunstroute langs locaties in Hoegaarden, Meldert, Rommersom, Klein Overlaar.

Sousvoir draagt als ondertitel 'de kunst van het kijken'. De kunstenaar produceerden een werk in functie van het lokaal dat hen is toegewezen. Daardoor leren ze op een eigenzinnige wijze kijken naar zowel het werk als het gebouw.

Op de voorstelling kon coördinatrice Karolien Geens bevestigen dat overal vrijwilligers aanwezig zullen zijn voor toezicht, grotendeels door de samenwerking met JATienen. Voor de catalogus(2 euro) en het routeplan moet men in het toeristisch infopunt zijn (Houtmarkt).

An Rovers is curator. Ze exposeert zelf ook in de St.-Gorgoniuskerk. In de leegstaande serre Bernier, aan de Lange Grachtstraat. zal een trio aantreden dat zich baseert op 'Alice in wonderland'. Het gaat om drie Hoegardiers: Petra Paesmans plus Julie Lenaerts en Wilfried Pulinckx. Elders nemen kunstenaars het Meldertbos, de pastorietuin, het Paenhuys, de kapel van Rommersom in.

Daarnaast zijn kunstenaars van overal elders aangetrokken. Bijvoorbeeld Bert Dewil die exposeert in het oude rusthuis aan de Tiensestraat: 'Ik heb daarbij Kris Gevers uitgenodigd en nadien Sara Bomans. We zullen uiteindelijk het gebouw met zeven innemen, in zijn huidige staat, dus met de berg dode insecten erbij. Ik maakte hiervoor een portrettenreeks in mijn familie, allemaal senioren, passend in de rusthuissfeer.'

Tiense Huisevesting zal in het oude rushuis de plannen exposeren voor de renovatie en de aanpalende nieuwbouw.

 

Open op 14-14 mei, 21-22 mei, 28-29 mei op negen plaatsen. Over de bijzondere data en de locaties zie www.souvoir.be

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio