Vandaag op gemeentehuis: veel belgerinkel

Hoegaarden - Vanochtend om 10u30 vindt het afsluitmoment plaats van de actie 'Met belgerinkel naar school', een campagne om scholieren met de fiets op pad te sturen.

Schepen Marleen Lefevre: 'Met de actie “Met Belgerinkel naar School” hebben drie lagere scholen van Hoegaarden meegedaan, de Gemeentelijke Basisschool, Basisschool Mariadal en Speciaal Lager Onderwijs Mariadal. Gedurende een maand hebben de leerlingen ijverig gefietst van en naar school en hun kilometers geregistreerd.In totaal deden 133 leerlingen mee en werden er 170 spaarkaarten binnengeleverd. In totaal werd er op 1 maand tijd 2720 kilometer gefietst (de afstand van Hoegaarden naar Napels en terug) en werd er een CO2-besparing gedaan van 544 kg CO2.'

Per deelnemende klas wordt er één vertegenwoordiger van de leerlingen aangeduid om de prijzen voor de ganse klas af te halen in het Gemeentehuis. Na de overhandiging van de prijzen door het schepencollege krijgen de kinderen een ‘duurzame’ VIP-receptie aangeboden.
Er zijn fruitsapjes uit de streekwinkel, geschonken in de herbruikbare bekers van de gemeente. Geen snoep, maar wel gezonde fruitslaatjes met fruit uit eigen streek.

De prijzen worden uitgereikt door de schepenen van Leefmilieu (Marleen Lefevre), Mobiliteit (Filip Havet) en Onderwijs (Fred Francart).

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio