Met verrassingsbier (niet uit Hoegaarden)

Al inschrijvingen uit tien landen voor Gambrinusbeurs in sporthal

© gambrinusclub

Op zaterdag 5 november vindt in de sporthal de Gambrinusbeurs plaats. Jaarlijks een trefpunt voor 'bierverzamelaars', met veel Franse en Nederlandse deelnemers.

Raymond Billen

Het gaat om de 60ste Internationale Ruilbeurs, de jongste jaren in Hoegaarden, in samenwerking met brouwerij Alken Maes. Afspraak in de vroege ochtend in de gemeentelijke sportzaal 'De Struysvogel', Tiensestraat 43. De "Gambrinusclub van België" groepeert meer dan 600 leden uit buiten- en binnenland.

Het gaat om verzamelaars/ruilers.verkopers van bierattributen: alle reclameartikelen over bier en brouwerijen, bierviltjes, bieretiketten , glazen, flesjes, kroonkurken, emailen gevelborden, speelkaarten (maar dan uiteraard met ruggen met bierreclame), bierblikken, oude facturen (vroeger zeer mooi geïllustreerd zoals Aigle Belgica). 'Staat er een naam van een bier of een brouwerij op, dan vindt dat zijn plaats bij een van onze verzamelaars', zo luidt het bij de club.

Ronan Vandermotten: 'Zoals elk jaar kan ik moeilijk op voorhand zeggen wat de uitschieters zijn. Zeker is dat er nu reeds inschrijvingen zijn van verzamelaars uit volgende landen: België, Frankrijk, Nederland, Duitsland, Luxemburg, Groot-Britanië, Italië, Spanje, Denemarken en Polen. Er zal naast de gebruikelijke Grimbergen Blond en Bruin een verrassingsbier aangeboden worden. Welk? Dat blijft geheim.'

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio