Defensie bereid (deel) vliegveld Goetsenhoven te verkopen

Defensie bereid  (deel) vliegveld Goetsenhoven te verkopen

Nu in gebruik door de zweefvliegclub. Foto: if

Tienen - Defensie zal in de loop van het jaar beslissen of het een deel van het vliegveld Goetsenhoven wil behouden. Een deel (of het geheel) wordt verkocht.

 Volksvertegenwoordiger/burgemeester Marcel Logist (SP.A) stelde hierover vragen aan minister-president Kris Peeters (CD&v). Uit de antwoorden blijkt dat voor het kazernedeel (de gebouwen) sedert 1999 een koper wordtr gezocht. Het gebied zou dan dienen voor dagrecreatie.

Peeters stelt dat een projectontwikkelaar interesse betoonde op voorwaarde dat hij de 6,7 hectare kon uitbreiden tot twintig hectare, én indien hij er verblijfsrecreatie kon van maken. Er komt nu een studie naar de staat van de gebouwen en de ondergrond. De stad Tienen dringt aan op een herbestemming voor bedrijven.

Het vliegveld (61, 8ha.) stond nog niet te koop. Dit jaar beslist Defensie of het de landingsbanen wil behouden als reservepiste voor de Luchtcomponent of voor de luchtcadetten. In elk geval zal een deel van het veld worden verkocht, misschien alles. Er wordt onderzocht of een economische herbestemming zinvol is. De stad Tienen laat daarover een studie uitvoeren, met Vlaamse toelagen.

Het vliegveld met kazerne werd in 1950 Elementaire Vliegschool. In 1996 trokken die vliegtuigen weg naar Bevekom. Tot nu gebruik de burgervliegclub De Wouw het vliegveld. De kazerne is vervallen, geplunderd  en overwoekerd.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio