Hoegaarden Schrijft met pompoenen en verzamelaars

Hoegaarden Schrijft met pompoenen en verzamelaars

Het schrijfgerief van Noël Verlaers uit de Molenstraat. Foto: facebook

Hoegaarden - Noël Verlaers zoekt, voor Hoegaarden Schrijft, adoptietuiniers voor (beschrijfbare) pompoenen.

 Levende pompoenen spreken een poëtische taal tijdens de slotmanifestatie van Hoegaarden Schrijft in oktober. De organisatoren van het culturele evenement zijn op zoek naar tuiniers die een van de planten willen grootbrengen. 

 

In de "Tuinen van Hoegaarden" zijn honderd pompoenpitten aan het kiemen. Op de Dag van het Park, 27 mei, worden ze daar uitgeplant, maar ook bij particulieren die er een plaatsje voor kunnen vinden in hun eigen tuin. Die krijgen er een handleiding bij over hoe ze pompoenen kunnen laten groeien tot ze mooie vruchten dragen. Drie vierkante meter in de schaduw volstaat voor een plant.

 

In de zomer komen dichters aan huis woorden graveren in de half volgroeide vruchten. Die woorden groeien als littekens mee in de schil. In oktober worden de pompoenen opgehaald en eind oktober krijgen ze een plaats op het slotevenement van Hoegaarden Schrijft!

 

Wie een of meer pompoenplanten kan adopteren, mag nu contact opnemen met Noël Verlaers, Molenstraat 27A in Meldert. Telefoon: 0495-20 55 62. Noël Verlaers werkt ook op een andere manier mee. Hij stelt straks zijn verzameling schrijfgerief (foto) tentoon.

 

Hoegaarden Schrijft! is een cultureel initiatief dat meer dan veertig activiteiten omvat. Het wordt gedragen door particulieren en krijgt medewerking van het gemeentebestuur. Alle culturele verenigingen en scholen werken eraan mee. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio