Ook Oorbeek heeft zijn paardenprocessie

Tienen - Op de website van deelgemeente Oorbeek vind je foto's van de (kleine) paardenprocessie van het voorbije weekend.

 Naar aloude traditie trok gisteren de Sint-Jorisprocessie door de straten van Oorbeek. Dit gebeuren heeft plaats op de zondag na het patroonfeest van Sint-Joris (23 april), tenzij 23 april zelf op een zondag valt. De processie is vergelijkbaar met deze van Hakendover, maar uiteraard in mini formaat, al trok de processie in het verleden heel wat volk.

De processie vertrok zoals steeds in stoet aan de Sint-Joriskerk, volgde daarna de Begijnenstraat waar een eerste maal de zegening plaats had aan het kapelletje aan de Engelbeekstraat. Daarna vervolgde de processie zijn weg via de Oorbeeksesteenweg tot aan de O.-L.-V.-van-Troost Kapel (aan de E40-brug).

In de stoet stapten heel wat inwoners van het dorp als figurant, dragers enz... op. Ze droegen deelden van St.-Joris, O.-L.-Vrouw en Kindje Jezus. De vendeliers, muzikanten en ruiters waren vertegenwoordigd. De opkomst van paarden was iets minder dan normaal, misschien omdat de processie in een verlengd weekend viel. Een galop op de velden is er niet meer bij. Na afloop was er een gezellig samenzijn in het parochiecentrum.

 

Foto’s van de processie kan men bekijken op de website van Oorbeek onder “fotoalbums”.

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio