Jiujitsu voor zes- tot dertienjarigen in Houtemveld

Jiujitsu voor zes- tot dertienjarigen in Houtemveld

Foto: raymond billen

Tienen - Het jiujitsu was ook aanwezig op Tienen Sport. De demonstraties op de Grote Markt gingen uit van de Tiense club Chiryaku Dojo Belgium vzw.

 Chiryaku heeft afdelingen op een aantal plaatsen, ook in Tienen. De jonge leden, van zes tot dertien jaar, komen samen op zaterdag (14-16 u.) in de Sporthal Houtemveld - Hal 1. 

Uit het programma: 'Jiujitsu (Ju-Jutsu) voor jongeren bevordert de lichamelijke en motorieke ontwikkeling. Jongeren moeten hun energie kwijt en doen dit best spelenderwijs. Ze leren valbreken, ze worden leniger en behendiger en ze leren samenwerken met andere jongeren en volwassenen. De sport heeft een opvoedkundige en sociale functie: discipline, respect voor elkaar, weerbaarheid, zelfbeheersing, leiding leren aanvaarden en verantwoordelijkheidsgevoel zijn enkele begrippen die worden aangeleerd. Ze leren van elkaar te winnen en ook... te verliezen. Alle technieken worden aangeleerd volgens hun eigen ritme en mogelijkheden door lesgevers die jaren ervaring hebben in deze materie.'

Chief dojo in Tienen is Filip Poffé. Voor een kennismaking in de sporthal maak je best vooraf een afspraak met hem.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio