Stad, universiteit en bedrijven samen voor Gezonde Voeding

Stad, universiteit en bedrijven samen voor Gezonde Voeding

Deelnemers aan het Feed Food Health-project. Foto: if

Tienen - Vandaag maakten elf kennispartners hun engagement naar het ‘Feed Food Health-project’ kenbaar door een intentieverklaring te ondertekenen in het stadhuis van Tienen.

 Het Feed Food Health-project in Tienen tracht de kennis inzake gezonde voeding verder uit te breiden en in de praktijk om te zetten. De Feed Food Health-campus wil een innovatief klimaat creëren voor onderzoek, ontwikkeling en productie in het brede domein van de gezonde voeding en zal van Tienen en de wijde regio een kenniscentrum van gezonde voeding maken. 

 Voor de uitbouw en de realisatie van Feed Food Health en de Feed Food Health-campus is de stad Tienen op zoek gegaan naar diverse partners: bedrijven, kennisinstellingen (zoals universiteiten, hogescholen en strategische onderzoekscentra), competentiepolen, intermediaire organisaties en maatschappelijke actoren uitgroeien tot een ware innovatiecultuur.

De elf kennispartners die vandaag de intentieverklaring ondertekenden zijn Boerenbond, FEVIA Vlaanderen, Flanders’ FOOD, ILVO/Food Pïlot, IMEC, Innovatiecentrum Vlaams-Brabant, Innovatiesteunpunt voor land- en tuinbow, KU Leuven/LFoRCe, Mechelse Veilingen, VIB en VITO.

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio