PPH voor eerste keer in De Polder

Luv Vandeplas bij zijn toespraak. Midden: burgemeester Taverniers. Foto: raymond billen

Hoegaarden - Vrijdagavond is het Paenhuysparkfestival gestart, wegens werkzaamheden voor het eerst in De Polder aan de Kloosterstraat.

 Bij de start maakte voorzitter Luk Vandeplas de balans op. Het is de veertigste keer en daarbij past een terugblik: vele grote namen van vandaag traden ooit, 'toen ze nog betaalbaar waren',  op op het festival. Dat gaat van Raymond van het Groenenwoud over Arno, met TCMatic, tot Milow en Triggerfinger en vele anderen. De jongste jaren wijzen grote 'beren' de weg naar het PPH. Elk jaar verdwijnt er wel een, ook nu weer.

 Nu stonden de organisatoren voor de keuze tussen het vertrouwde terrein aan de Stoopkensstraat of de tijdelijke locatie in De Polder. Het werd het tweede en dat brengt het PPH opnieuw tot zijn proporties van de beginjaren. Trouwens, ook na de verbouwing van het Paenhuys aan de Stoopkensstraat keert men terug naar het park.Omdat de buitenmuren opschuiven wordt die zone iets groter. Ze sluit aan bij het vernieuwde jeugdhuis, met terras. De parking buiten het domein blijft dan vrij.

 Zaterdag deel twee.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio