Gospelfestival: Afrikaanse gemeenschap van Tienen voor ontwikkelingshulp

Project in Oeganda. Foto: if

Tienen - De plaatselijke Afrikaanse gemeenschap van Tienen organiseert op zaterdag 11 augustus een gospelfestival en gezellig samenzijn op de Grote Markt van Tienen.

Jolie Fraipont: 'Lokale kerkgemeenschappen hebben het initiatief mee georganiseerd. Iedereen is van harte welkom. De stad verleent haar medewerking. Van 13 tot 18 uur wordt geproefd van gospel, Afrikaanse specialiteiten en er zal ook een brocante/verkoop van 2de handsspulletjes/kledereninzameling georganiseerd worden. De opbrengst van het Gospelfestival en Afrikaanse dag gaat naar naar lokale initiatieven van ontwikkelingssamenwerking in Afrika.'

De Afrikaanse gemeenschap van Tienen is verscheiden, maar toch stevig ingeburgerd. De solidariteit met de verschillende landen van oorsprong wordt daarom het voornaamste actiepunt.
Ook is er de aanwezigheid van de Belgische vzw Femicare, met als bezieler de Tiense gynaecoloog, professor Gilbert Donders, dat plaatselijke initiatieven van preventieve gezondheidszorg in o.m. Oeganda ontwikkelt, waar de gezondheid van de vrouw voorop staat.

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio