Hoegaarden doet het met drie burgemeesters

Hoegaarden - De jongste jaren waren drie Hoegaardiers burgemeester: Jean-Pierre Taverniers in Hoegaarden, Marcel Logist in Tienen en Louis Michel in Geldenaken.

 Nu Louis Michel (MR) geen kandidaat meer is in Geldenaken (Jodoigde) zijn de kansen voor de geboren Hoegardiers beperkt. Michels jongste zoon, Mathieu Michel, staat wel als lijstduwer op de lijst Union communale. En met die naam kan hij ook nog goed scoren. In 2004 trad Louis Michel af als burgemeester om Europees commissaris te worden. Louis Michel is in 1947 in Tienen geboren uit Hoegaardse ouders. Hij liep zijn lagere school in de Doelstraat.

 Marcel Logist (SP.A), uit Outgaarden, is wel kandidaat om zichzelf op te volgen als burgemeester in Tienen. Hij is in 1947 in Outgaarden geboren. Hij werd in 1995 burgemeester en opnieuw in 2007. In Hoegaarden is Jean-Pierre Taverniers (CD&V) burgemeester. Sowieso blijft er een Hoegardier aan het bewind. En er duikt een nieuwe derde op: Johan Vanhulst werd lijsttrekker voor CD&V in Bierbeek.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio