Verkiezingsfeest in het Kouterhof

Verkiezingsfeest in het Kouterhof

Van voor naar achter: drie generaties vrouwen in CD&V. Foto: raymond billen

Hoegaarden - CD&V feestte in het Kouterhof na de verkiezingsoverwinning. De lijst vergroot zijn meerderheid van tien naar elf zetels. Burgemeester Jean-Pierre Taverniers evenaart de monsterscore van zijn voorganger wijlen Frans Huon.

 Lijsttrekker Jean-Pierre Taverniers sprak zijn aanhang toe: 'Wij zijn veel sterker dan de zeventien kandidaten van de lijst. Zelfs de dames van de oud-schepenen zijn beginnen moechen. Het was niet makkelijk de taak van Frans Huon over te nemen. Uit de hemel hebben we veel steun gekregen. Frans en de anderen die ons ontvielen steunen ons. Wij teren op wat zij vroeger presteerden. We hebben gedurfd gekozen voor de verjonging. We willen klaar staan binnen zes jaar.We namen vier jongeren op die bewezen dat ze iets in hun mars hebben. We willen nog beter doen tijdens de komende jaren. We hebben een sterke basis, we steunen op gezonde financiën en gezond boerenverstand. Ik wens burgemeester te zijn van iedere Hoegaardier. We zullen de deuren open laten. Alle ideeën zijn welkom. We gaan verder bouwen.'

 De CD&V sluit een periode af die is gekenmerkt met meer investeringen dan ooit tevoren: wegen, waterbeheerseing, rusthuis, gemeentehuis, 't Paenhuys...  Kennelijk heeft een meerderheid van de oude en de nieuwe inwoners de slagzin 'Het gaat gaat goed in Hoegaarden, waarom zou u dat veranderen?' gevolgd. Toch is de 'verandering' niet uitgebleven. Bij diegenen die zich niet konden vinden in het huidige beleid heeft zich een aardverschuiving voorgedaan: van Open VLD naar N-VA. In de hoek van de oppositie heeft de nationale tendens zich doen voelen. 

 N-VA was aanwezig op het verkiezingsfeest van CD&V.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio