Woensdag aanstaande om 18 uur in de Tuinen

Ensorfanfare sluit Hoegaarden Schrijft af

Ensorfanfare sluit Hoegaarden Schrijft af

Ensorfanfare. Foto: carolien coenen

Hoegaarden - Woensdag 31 oktober moet je om 18 uur in de Tuinen zijn voor het slotevenement van Hoegaarden Schrijft.

 De Tuinen van Hoegaarden organiseren samen met Hoegaarden Schrijft en Cirkus in Beweging deze sprookjesachtige avond op een route door het park. Het is belangrijk om vanaf 18uur aanwezig te zijn. Dan zet de Ensorfanfare het feest in. In haar zog gaat het dan door het park vopor opeenvolgende acts, steeds met vijf minuten pauze om zich te verplaatsen. Het geheel is bijgelicht met duizenden kaarsjes en brandende pompoenen. Er is pompoensoep en verschillende sponsors stellen een drank- en eetstand op. Het Kapittelhuys is ook geopend. Hoegaarden Schrijft zelf gebruikt voor haar verkoopstand de tapmobiel van het Kouterhof.

 Op verschillende plaatsen langs de centrale laan kan u genieten van allerlei koorddans- en klimacts. Leer schrijven met licht. Kom tot rust bij het lezen van de banieren in de serre gemaakt door Magda Van Cleynenbreugel en beleef de pompoenpoëzie die u wordt gebracht door de Verbadichters. Ervaar de performance van Hoegaarden Zwijgt door Joris Thijs van den Audenaerde. Droom weg bij de verhalen die Fred Versonnen vertelt. En leef u in bij het muzikaal sprookje dat Willy en Els voor u brengen. Als afsluiter stuurt de Ensorfanfare de hele parade.

 In de dorpen hangen nu honderden elfjes, gedichten van elf woorden, aan de ramen. In handelszaken stop je versjes in een wedstrijddoos: bij bakker Michel, apotheek Doelstraat, de Gazet van Hoegaarden, Theo en Doris , bakker Swinnen, Kapittelhuys, Kouterhof, Café Brem, café Den Venetiaan, Frituurtje in Hoegaarden, café Op de Brug, café Odette, frituur Fridl in Meldert, 't Nieuwhuys, enz. De voorbije weken kwamen Hoegaardse schrijvers en vertellers aan bod. Er liepen elf tentoonstellingen. De creativiteit beleefde een piek tijdens Shadows, de muzikale avond met tekst en muziek van Jeroen D'Hoe, uitgevoerd door Zefiro Torna (Babelom), omkaderd door calligrafie van Brody Neuenschwander (Amerikaan in Brugge).
 

Woensdag 31 oktober, van 18 tot 22 uur. 
Gratis toegang
Een programma en grondplan te verkrijgen aan de ingang van de Tuinen.

  

Over Shadows:

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio