Vlaams-Belanger met steun van derden in politieraad

Vlaams-Belanger met steun van derden in politieraad

Johny Van Stiphout Foto: if

Tienen - VB-kandidaat Johny Van Stiphout kreeg ook stemmen van andere partijen bij zijn verkiezing als lid van de politieraad. Dus is ook in Tienen het cordon sanitaire doorbroken, zegt het Vlaams Belang.

 Frederik Vandelannoote, voorzitter Vlaams-Belang: 'Bij de verkiezing van de politieraad door de gemeenteraadsleden is ook in Tienen het cordon sanitaire doorbroken. Johny Van Stiphout behaalde 33 voorkeurstemmen, met voorsprong de hoogste score van alle nieuwe politieraadsleden. Aangezien elk gemeenteraadslid over 8 stemmen beschikte, betekent dit dat Johny van Stiphout, buiten zichzelf, de steun kreeg van minstens vier andere gemeenteraadsleden.'

 Johny Van Stiphout zelf reageert: “Dit is een teken van appreciatie voor het positieve en constructieve werk dat de Vlaams Belang-fractie de afgelopen zes jaar geleverd heeft.'  Frederik Vandelannoote noemt het een overwinning van de rede en het gezond verstand.

 Volksvertegenwoordiger Wim Van Dijck noemt het hoopvol nu in zoveel steden het cordon doorbroken werd. Ook in Lanaken, Bilzen, Heusden-Zolder, Eeklo, Buggenhout, Lebbeke, Steenokkerzeel en Denderleeuw kregen VB-kandidaten bij de verkiezingen voor OCMW en/of politieraadsleden steun van derden.

 Van Stiphout zetelde ook in in de vorige politieraad.

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio