Defensie komt terug op verkoop vliegveld Goetsenhoven

Defensie komt terug op verkoop vliegveld Goetsenhoven

Foto: n-va

Tienen - De verkoop van het militaire vliegveld van Goetsenhoven schiet niet op. Defensie lijkt terug te komen op zijn beslissing.

 Volksvertegenwoordiger Marcel Logist (SP.A) vroeg in het parlement naar de stand van zaken van het militaire domein van Goetsenhoven. Minister Muyters (N-VA) had beloofd dat er eind 2012 een beslissing voorgesteld zou worden. Dat de verkiezingen in oktober voor wat vertraging zouden zorgen, is begrijpelijk. Maar Marcel Logist had geen totale ommkekeer verwacht. Men staat nog nergens met de voorgenomen herbestemming in overleg met de sport- en recreatiesector Bloso en het departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media.

 Minister Muyters antwoordde dat 'het vliegveld van Tienen-Goetsenhoven momenteel het voorwerp is van een interne studie bij de federale staf Defensie, waarbij de verkoop van het vliegveld opnieuw in vraag wordt gesteld. Ik heb vernomen dat de resultaten van deze studie in het voorjaar van 2013 aan minister De Crem (CD&V) zouden worden voorgelegd. Dit is een element waar eerst duidelijkheid moet over komen alvorens verdere stappen kunnen gezet worden. Ik heb recent een schrijven aan minister De Crem gericht om zijn officieel standpunt te verkrijgen over deze site en over de andere terreinen die onderwerp zijn van de studie', aldus de minister die zich ook verbaasd toont over deze kentering.

  Marcel Logist is ontgoocheld: 'Ik ben blij dat ik de vraag gesteld heb. Zo weten we tenminste wat er aan de hand is. Maar ik ben ontgoocheld over deze jammerlijke kentering. De intentie van minister De Crem om het domein te verkopen was er enkele jaren geleden. Ik mag er toch vanuit gaan dat men niet constant van gedacht blijft veranderen. Ik wil vooruit met dit dossier. Het domein, of een deel van het domein, kan tal van andere functies krijgen en zou voor de stad een serieuze meerwaarde kunnen betekenen. Ik wil niet dat het militaire terrein verder verloedert en dat het het voorwerp wordt van vandalisme. Ik vrees dat deze studie door de federale staf Defensie weer gaat zorgen voor uitstel. Het is duidelijk dat ook minister Muyters verbaasd was over deze nieuwe wending.'

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio