Circusschool Salto stuurt studenten door naar hogescholen

Circusschool Salto stuurt studenten door naar hogescholen

Gilles Thiry Foto: if

Tienen - Gilles Thiry, die vrijdag scoorde in de blinde audities van de zangwedstrijd Voice van Vlaanderen, is een product van de circusschool in Tienen.

 Tom Cools van de Tiense circusschool: 'Gilles Thiry was van kindsaf leerling bij Circus Atelier Salto. Hij zat in de productiegroepen waar hij zijn eerste optreedkansen kreeg. Hij is een van de jonge talenten van Salto die is aangenomen in een circushogeschool. Maar het is niet binnen de sector 'Circus' dat hij nu scoort, dus ik denk dat de credits niet naar de circusschool gaan...'

 Gebeurt dit vaker? 'Naast Gilles, aan Codarts in Nederland, hebben we uit ons midden ook Ruben Mardulier die daar studeert. En denk aan Balthazar Van Acker in Lomme, Frankrijk. 
Dit is onze eerste lichting die doorstoot naar de circushogescholen. Er er zullen er ongetwijfeld nog volgen...  Het gaat om professionele opleidingen om artiest te worden dus hoogst waarschijnlijk gaan we deze namen in de toekomst terughoren bij bepaalde bekende compagnies.'

 
Tijdens de schoolvakanties organiseert Salto we circusstages of kampen. Zo ook van 11 tot 15februari. Een week lang komen de kinderen dagelijks van 9u-16u. Er is opvang vanaf 8u30 en tot 16u30. Er worden diverse circustechnieken aangeboden met aan het eind een echte circusshow. 

 

Voor jongens en meisjes van 6 tot 12 jaar.

Locatie: Circuszaal "SALTO", Sportcentrum GS, Tennisstraat 3 te 3300 Tienen

Prijs: 100 euro/kind

Meer details.

 


 

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio