Hoegaardiers blijven quizen voor Slimste Gemeente

Hoegaardiers blijven quizen voor Slimste Gemeente

De situatie gisteren tijdens de avond. Foto: vier.be

Hoegaarden - Een aantal Hoegaardiers blijven online meequizen voor de titel van Slimste Gemeente, naar aanleiding van de tv-quiz op Vier.

 Iedereen kan zich registreren op de website van Vier en meespelen voor de eer van zijn of haar gemeente. Voor de winnaar is er een Wi-free-zone van Telenet weggelegd. Spelers kunnen een keer per dag punten verzamelen voor hun gemeente. Hoe meer punten, hoe hoger de vlag wordt gehesen. Tien meter is het maximum maar vanaf negen meter kun je tijdelijk niet verder spelen. Ten allen tijde kan men echter belagers van zich afschudden. Je kunt de vlag van andere gemeenten doen zakken door zelf goede antwoorden te geven. De vragen zijn van algemene aard en erg gevarieerd, naar multiple-choicemodel.

Op het scorebord zie je voor je eigen gemeenten welke de twintig beste quizers zijn. Voor Hoegaarden staat Kris Vandersloten (Klein Overlaar) al enkele dagen op kop met de meeste goede antwoorden. De familie Vanoeveren (Gemeenteplein) doet het ook goed. Opvallend is het aantal familieleden Landsheere-Lefevre (Bley, Hauthem) dat zich in de top twintig handhaaft. Het is een kwestie van vernuft, tijd en inzet. Je kunt ook zien wie er tegen 'Hoegaarden' samenspant om de vlag te doen dalen. In hoge mate blijken dat inwoners uit Gent en Antwerpen. 

 Al enkele keren stond de Hoegaardse vlag op één, maar door slinkse aanvallen kon dat gauw weer teniet zijn gedaan...De weekwinnaar is de gemeente die vóór de donderdagaflevering (om 22u stipt) zijn vlag het hoogst heeft hangen. Er wordt gespeeld tot en met 16 mei.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio