42 medailles voor Tiense skeelerclub

42 medailles voor Tiense skeelerclub

De deelnemers in Zandvoorde. Foto: if

Tienen - Skeelerclub Tienen won drie titels op de nationale kampioenschappen op de weg. Met de baan erbij haalde de club 42 medailles binnen.

 Schepen van Sport Wim Bergé (CD&V) meldt: 'Vandaag met de skeelerclub van Tienen naar de Belgische kampioenschappen op de weg  in Zandvoorde. De club behaalde 40 van de 120 medailles, drie algemene Belgische kampioenen.'

Kijk in de uitslagen naar de prestaties van RST.

 In het pinksterweekend van 18, 19 en 20 mei werd tegelijk in Zandvoorde, in Mechelen en in Heverlee voor het Belgisch Kampioenschap gereden.
RSC-Tienen was sterk vertegenwoordigd en veroverde maar liefst 42 van de 114 te behalen medailles in diverse leeftijdscategorieën.
Ward Petré haalde drie keer brons bij de junioren. Bij de cadetten ging Tibo Vanhove voor vijf keer goud en een keer brons, zijn zus Yoni Vanhove kaapte vier keer brons weg. Bij de scholieren haalde Martijn Schepers brons en tweemaal zilver, Jason Suttels haalde brons en zilver en Inse Vanhove haalde drie keer brons. Bij de pupillen ging het brons vier keer naar Robbe Beelen. Ook de miniemen waren sterk vertegenwoordigd. Zowel Daan Soetaerts als Fabio Vanes behaalden goud, zilver en brons. Siebe Suttels ging voor twee keer goud en Laurens Bergé behaalde zilver. Bij de meisjes behaalde Bente Billen vier keer zilver en Nienke Schepers ging voor vier keer goud.
Nienke Schepers, Daan Soetaerts en Tibo Vanhove mogen zich ook Algemeen Belgisch Kampioen 2013 noemen.
In 2008 behaalde RSC-Tienen amper vier medailles op het Belgisch Kampioenschap. In slechts vijf jaar is dit aantal meer dan vertienvoudigd.
 

 In Zandvoorde vindt straks ook het wereldkampioenschap plaats van 23 tot 31 augustus. Het WK op de piste vindt plaats van 23 tot 25 augustus. Na een rustdag wordt van 27 tot 29 augustus op de weg gereden. Het WK Marathon wordt op zaterdag 31 augustus gereden.

 Rolschaats en Skeelerclub Tienen (RST) nodigt zelf uit op zondag 26 mei 2013 voor de nationale skeelerwedstrijd voor alle categorieën.
Plaats : skeelerpiste Houtemveld – 3300 Tienen
Aanvang wedstrijden: 13u30
Tijdens de pauze zijn er wedstrijden voor recreanten.

 

 

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio