Veronique Coene schrijft uniek wielerdocument

Veronique Coene schrijft uniek wielerdocument

Foto: Veronique Coene voor haar laptop

Beernem - Veronique Coene, meervoudige Belgische kampioene op de weg en op de baan, schreef een boek over de wielerprestaties van haar grootvader, Roger Decock, die in de jaren vijftig furore maakte. In het boek vertelt ze het levensverhaal van een slimme kampioen.

Roger Decock won in 1951 Parijs-Nice, maar zijn mooste zege was toch de Ronde van Vlaanderen in 1952. Ook droeg hij ooit de gele trui in de Ronde van Frankrijk. Toen in 1951 geletruidrager Wim Van Est de ravijn inreed, was Roger Decock de enige renner in de buurt. Hij zette de reddingsploegen op weg om de ongelukkige Nederlander uit de ravijn te halen. Het boek leest als een schelmenroman, want tijdens De Tweede Wereldoorlog ontpopte Decock zich tot een smokkelaar om zijn gezin van het nodige voedsel te voorzien.

Decock reed aan de zijde van Louison Bobet, Fausto Coppi, Hugo Koblet, Rik Van Steenbergen, Rik Van Looy... Het boek bevat heel wat verhalen, die elke wielerliefhebber graag zal lezen. De voorintekenprijs bedraagt 25€ eventueel vermeerderd met 7€ portkosten. Storten kan op het nummer BE 74 4427 0569 2107 van uitgeverij Pinguin Productions bvbe.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio