In Asse-centrum gebeurde dat met een eucharistieviering in de Sint-Martinuskerk, gevolgd door een optocht en bloemenhulde aan het Monument der gesneuvelden en een bezinningsmoment met medewerking van de leerlingen van de Sint-Martinusschool ASO, TSO en BSO en de klaroenblazers van het gemeentelijk brandweerkorps.

Ook in Zellik was er een eucharistieviering in de Sint-Bavokerk, met optocht naar het kerkhof onder begeleiding van de Kon. Fanfare Sint-Cecilia Zellik en het trommelkorps van Chiro Zellik en een bloemenhulde aan het Monument der Gesneuvelden in samenwerking met de lagere school De Regenboog Zellik.

Komende zondag 16 november is er vanaf 10 uur nog een viering gepland in Relegem met een mis in de Sint-Jan-de-Doperkerk, opgeluisterd door het Zangkoor Relegem en de kinderen van de 12+ -catechese, een bloemenhulde aan het Monument der Gesneuvelden op het oude kerkhof en een optocht onder begeleiding van de fanfare naar het nieuwe kerkhof met bezoek aan de graven van de oud-strijders.

(Foto’s herdenking Asse-centrum: Paul Corbeel)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio