Woonzorgcentrum Markizaat houdt open-deur

Zondag 25/1 'open-deur' Foto: rudi de koker

Lede - Zondag kunnen belangstellenden een geleide rondgang maken in het nieuwe woonzorgcentrum Markizaat dat inzake comfort en functionaliteit het beste biedt aan bewoners en personeel. Alvast enkele foto’s.

Het nieuwe gebouw telt 93 wooneenheden, verdeeld over drie verdiepingen die elk een eigen kleur hebben gekregen. Op elk verdiep één afdeling, genoemd naar gebouwen die zich vroeger op het Markizaatdomein bevonden: de Orangerie, de Hoeve en het Paviljoen. Overigens is er ter gelegenheid van de opendeurdag een tentoonstelling met als titel ‘Een verhaal van 100 jaar.’

Vier jaar

Opdrachtgever voor de bouwwerken is het OCMW Lede. Bouwheer Belfius Bank en architect Nero stonden in voor de opvolging en de coördinatie. Aannemer Jan De Nul werd belast met de uitvoering van de werken. Het aanbestedingsdossier werd in de OCMW-raad van 26/1/2011 goedgekeurd. Met zijn 90 residenten en 55 personeelsleden is het Leedse woonzorgcentrum inderdaad een stevige KMO.

Comfort en functioneel

Met terechte fierheid kan voorzitter Annelies De Meersman (Open VLD) vrijdag de officiële gedenkplaat onthullen. Woensdag ruilen de bewoners hun vertrouwde Villa Letha voor een spiksplinternieuwe omgeving. Kamers, leefruimtes, cafetaria, polyvalente ruimtes, keuken, technische support en vooral de voorzieningen voor de bewoners, beantwoorden volkomen aan de eisen die een modern woonzorgcentrum stelt. Zelf konden we ons tijdens een korte rondgang overtuigen: zie foto’s.

Leefgroepen

‘Bijzonder aan de werking van het Markizaat is de invoering van leefgroepen per afdeling,’ aldus nog voorzitter Annelies De Meersman. ‘De kleinschaligheid van een leefgroep bevordert immers de sociale contacten: zich thuis voelen in een familiale omgeving staat centraal.’

Praktisch: Open deur Woonzorgcentrum ‘Markizaat’, zondag 25 januari van 14 tot 17u.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio