Verhuis woonzorgcentrum al tegen de middag geklaard

Verhuis verliep bijzonder vlot Foto: rudi de koker

Lede - Woensdag namen bewoners hun intrek in nieuw woonzorgcentrum. Dank zij een prima voorbereiding verliep de oversteek van Villa Letha naar Markizaat bijzonder vlot.

Tegen de middag was de verhuis naar het nieuwe woon-zorgcentrum rond en waren de 80 residenten op hun nieuwe bestemming. Met evenveel hulpkrachten als er bewoners zijn, werd woensdagochtend om 8 uur gestart. ‘Rode Kruis met een stevige ploeg, de technische dienst van de gemeente, vrijwilligers zowel van buiten de instelling als van de sociale en administratieve dienst helpen alles in goede banen leiden,’ vertelt directeur Joris Van der Linden.

Draaiboek

‘Alles was dan ook tot in de puntjes voorbereid met een draaiboek voor zowel residenten als voor het materiaal. Vandaar dat we vooruit zijn op ons schema.’ Om 10 uur was de eerste afdeling dan ook al ter plaatse. ‘We verhuisden eerst de laagzorg, vervolgens de beschermde afdeling en dan de hoogzorg,’ vervolgt de directeur. Voor één keer werd het middagmaal verschoven naar de avond: wel was er voor iedereen soep, koffie en koeken. De bewoners hadden er blijkbaar schik in. Op elke kamer wachtte een welkomstattentie.

Eerste indruk

‘Velen zagen op tegen de verhuis en er is menig traantje gelaten: waarom moest dat nu zo nodig. Maar zie ze nu zitten lachen in hun eigen cafetaria,’ vertelt poetsvrouw Lut Vonck.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio