BIN netwerk Oordegem-Zuid driemaal niet geactiveerd

Lede - Omdat de afgelopen dagen enige commotie was ontstaan over het niet activeren van het Bin-sms verkeer na enkele meldingen van alerte buurtbewoners, vroeg verantwoordelijke Christine Van De Steen enige uitleg aan de politie.

Bevoegd commissaris Johan De Coninck gaf uitleg bij de drie gebeurtenissen waarbij iemand de dienst “101” had gecontacteerd. Een eerste maal gebeurde dit bij een inbraak in de Stichelendries. “Het BIN werd niet geactiveerd omdat er geen enkele dringende reden toe was. Het tijdstip van de inbraak was niet gekend en er was geen enkele reden om aan te nemen dat de daders zich mogelijk nog in de directe omgeving bevonden.”

Een tweede melding ging over een bestelwagen met twee vreemdelingen aan boord die in de Stichelendries reden in de richting van Bavegem. “Er is gevolg gegeven aan deze oproep door een politieploeg en na controle bleek er niets "verdachts" te zijn. Ook hier was er geen reden om het BIN te activeren op een nachtelijk uur,” vervolgt de commissaris.

“Een derde maal 's ochtend omstreeks 0900 uur werd de dienst 101 gecontacteerd om een verdachte toestand te melden. Een manspersoon zou naar een woning hebben staan kijken maar was reeds vertrokken. Een politieploeg die in de directe omgeving van het BIN patrouilleerde was reeds 1 minuut na melding ter plaatse en heeft intens patrouille verricht in het BIN. "Verdachte" persoon werd niet aangetroffen. Het BIN werd niet gealarmeerd,” aldus de commissaris.

 

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio