Wanzeelse duivenmaatschappij huldigt kampioenen

Kampioenenhulde in Wanzele Foto: rudi de koker

Lede - “Met ons vernieuwd bestuur en 96 aanwezigen op het jaarlijkse kampioenenfeest in zaal Hoop in de Toekomst heeft de Wanzeelse duivenbond opnieuw de wind in de zeilen,” aldus voorzitter Eric Matthijs.

Vorige week vrijdag werden de kampioenen in de bloemetjes gezet. Bij de laureaten vielen Aimé Kuppens, het echtpaar Van Migerode- Luyten en Eric Matthijs in de prijzen, respectievelijk voor snelheid Quiévrain en Noyon en halve fond Souppes sur Loing.

“De Koninklijke Maatschappij “Hoop in de Toekomst Wanzele “ werd opgericht in 1934. Op uitzondering van de oorlogsjaren wordt sindsdien ieder jaar gespeeld met de duiven. Men kan bij ons terecht voor zowel de snelheids- als halve fondvluchten,” aldus voorzitter Eric Matthijs.

Hoewel de duivensport tanende is en bij jongeren niet meer zo in trek, mag de Wanzeelse maatschappij zeker niet klagen. “Twee jaar geleden is het bestuur volledig vernieuwd en blijkbaar werpt de nieuwe aanpak zijn vruchten af. We hebben  dus blijkbaar de wind in de zeilen.

Wij stellen een sterke toename vast van ons aantal leden,” vervolgt de voorzitter. “Het aantal ingekorfde duiven blijft voor de snelheidsvluchten nagenoeg constant, maar voor de halve fond vluchten kennen we een sterke toename. Het bestuur zal zijn inspanningen verder zetten opdat  deze trend zich zou verder zetten.” En het feest zelf? “Een gezellige bedoening hier in ons lokaal Hoop in de Toekomst,” mocht de voorzitter vaststellen. (foto 5)

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio