Cultuurprijzen voor Wanzeelse kineasten en André De Grauwe

© rdl

Uit de talrijke genomineerden ontvingen fotograaf-heemkundige André De Grauwe en de Wanzeelse kineasten Eddy De Wilde en Edwin Bonnaerens respectievelijk de individuele prijs van cultuurlaureaat en de cultuurprijs voor de verdienstelijkste vereniging.

rudi de koker

Eerstgenoemde kreeg een keramisch kunstwerk van de hand van keramist Rik Verhaest als geschenk terwijl de kineasten een cheque van 500 euro ontvingen. Juryvoorzitter Gert Ruyssinck overliep voordien het lijstje met alle genomineerden.

Naast genoemde laureaten waren dit voor de prijs van cultuurlaureaat: Anne-Marie De Smet (Welzijnsschakels), Willy Van Hauwermeiren (Davidsfonds), Rudy Van den Nest (Stampen & Dagen), regisseur Fons Vinck en kunstschilder Jan Van Saene. Als verdienstelijke vereniging werden genomineerd: Hovaardig Boerke, Tinitiatief, Stampen & Dagen, Concertband Oordegem, Vreugd in Deugd en het Processiecomité.

Tijdens de sfeervolle plechtigheid in GC De Volkskring werd tevens hulde gebracht aan voormalig cultuurraadvoorzitter Toon Derder die 20 jaar geleden overleed. Hij kreeg een pakkend en sereen huldebetoon vanwege natuurvereniging De Gemzen, alsook van cultuurdienstmedewerker Ingrid Cobbaut. Voor de muzikale sfeer zorgde het trio Dirk, Jeroen en Wim.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs