Cultuurprijzen voor Wanzeelse kineasten en André De Grauwe

Cultuurprijzen voor Wanzeelse kineasten en André De Grauwe

André De Grauwe en de Wanzeelse kineasten Edwig Bonnaerens en Eddy De Wilde Foto: rdl

Lede - Uit de talrijke genomineerden ontvingen fotograaf-heemkundige André De Grauwe en de Wanzeelse kineasten Eddy De Wilde en Edwin Bonnaerens respectievelijk de individuele prijs van cultuurlaureaat en de cultuurprijs voor de verdienstelijkste vereniging.

Eerstgenoemde kreeg een keramisch kunstwerk van de hand van keramist Rik Verhaest als geschenk terwijl de kineasten een cheque van 500 euro ontvingen. Juryvoorzitter Gert Ruyssinck overliep voordien het lijstje met alle genomineerden.

Naast genoemde laureaten waren dit voor de prijs van cultuurlaureaat: Anne-Marie De Smet (Welzijnsschakels), Willy Van Hauwermeiren (Davidsfonds), Rudy Van den Nest (Stampen & Dagen), regisseur Fons Vinck en kunstschilder Jan Van Saene. Als verdienstelijke vereniging werden genomineerd: Hovaardig Boerke, Tinitiatief, Stampen & Dagen, Concertband Oordegem, Vreugd in Deugd en het Processiecomité.

Tijdens de sfeervolle plechtigheid in GC De Volkskring werd tevens hulde gebracht aan voormalig cultuurraadvoorzitter Toon Derder die 20 jaar geleden overleed. Hij kreeg een pakkend en sereen huldebetoon vanwege natuurvereniging De Gemzen, alsook van cultuurdienstmedewerker Ingrid Cobbaut. Voor de muzikale sfeer zorgde het trio Dirk, Jeroen en Wim.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio