In stijl naar We Can Dance met de Ubercopter

Brussel - Uber pakte afgelopen zaterdag uit met een promostunt van jewelste. Wie naar het strandfestival We Can Dance in Zeebrugge wilde of gewoon een dagje naar zee wilde, hoefde daarvoor geen file te trotseren. Met de Ubercopter werd je vanuit Brussel op een half uurtje afgezet aan de Belgische kust.

'Het is filerijden op de E40 richting kust'. Het moet zowat de meest gehoorde verkeersinformatie zijn wie in het weekend naar de kust wil afzakken. Niet als het van Uber afhangt. Afgelopen zaterdag kon iedereen die naar de Belgische kust wilde immers een Ubercopter bestellen. Even de applicatie openen vanuit Brussel, een helikopter bestellen en een Uber-chauffeur kwam je ophalen en afzetten aan de helihaven in Halle.

"Geweldige ervaring"

De alternatieve taxidienst werkte dit weekend bovendien samen met het elektronische muziekfestival We Can Dance dat doorging op het strand van Zeebrugge. De helikopter zette festivalgangers af in Knokke waar ze vervolgens nog een ritje tot aan het festival kregen. En dat alles voor 200 euro per koppel. "Dat is eigenlijk zeer goedkoop", zeggen Yasser Mohsen en Rabia Engin die de helikopter namen. "De ervaring is trouwens geweldig. We hebben nog nooit in een helikopter gezeten. België ziet er beter uit dan we dachten vanuit de lucht", vertellen de expats. Enige nadeel was dat de gasten op eigen kracht moesten teruggeraken. "Maar met de trein lukt dat wel."

In totaal vlogen piloot Steven Vancoillie en zijn collega die een tweede helikopter bemande zo'n zeven keer heen en weer van Halle naar Knokke. Voor hem was het alleszins eens wat anders dan achter de stuurknuppel te zitten van een MUG-helikopter. "Dit is inderdaad een heel andere sfeer", lacht Vancoillie. 

Zeer geslaagd

Voor Uber was het alleszins een geslaagd experiment. In Amsterdam en Frankrijk hadden ze het concept al eens uitgeprobeerd bij festivals. "Het was onze bedoeling om de mensen eens een leuke ervaring te bezorgen. En bovendien kost een helikopterrit normaal veel meer. We zochten al even naar een geschikte partner om de Ubercopter eens te testen in België. We Can Dance bleek de ideale mogelijkheid. Dit jaar zit er niet meteen nog een vervolg aan te komen, maar wie weet pakken we volgend jaar opnieuw uit met zulke stunt." 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees