Zoekactie in Schelde naar vermiste Lokeraar levert niets op

Lokeren / Wichelen - Een hele voormiddag waren duikers zaterdag in Schellebelle op zoek naar sporen van de 50 jarige Wim Van Rentergem die vorige week woensdag verdween. Vergeefs: de indicaties die men had bleken uiteindelijk betonblokken te zijn.

De zoekactie situeerde zich in de Schelde ter hoogte van kleuterschool ’t Belleveer. Daar had de sonarboot van de Cel Vermiste Personen immers aanwijzingen gedetecteerd die mogelijk naar de vermiste man zouden kunnen leiden.

Doch dit bleek uiteindelijk niet het juiste spoor. Iets over 12 uur werd de actie stopgezet: de indicaties die er via de sonarboot eerder waren gekomen bleken na aftasting door de duikers betonblokken te zijn.

“Zeven duikers gingen aan de slag, telkens voor een duikbeurt van 35 à 40 minuten,” vertelde coördinator van de operatie Eric Troch, commandant van de Wichelse brandweer. Ook de collega’s van Lede waren aanwezig, samen met politie- en hulpdiensten. Alain Remue leidde de actie vanop de politieboot.

“De piste van de Schelde in Schellebelle wordt hierbij definitief verlaten,” klonk het. De familie werd op de hoogte gebracht. Zoals bekend verdween MS patiënt Wim Van Rentergem  op 20/12 toen hij terug thuis van een bezoek aan de Warmste Week, toch nog voor een extra tocht met zijn driewielige ligfiets vertrok.

LEES OOK. Thuis vertrokken voor tochtje met ligfiets en nooit meer aangekomen. Wat is er met Wim gebeurd?

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees