Laatste geboorteboom in Wanzele allicht voorbode van geboortebos

Laatste geboorteboom in Wanzele allicht voorbode van geboortebos

Vooraan op de foto: Renske De Bremme, communicatieambtenaar, Marcel Van Pollaert en schepen Elke Meganck Foto: rudi de koker

Lede - Zaterdag was het ontmoetingscentrum van Wanzele de plaats waar de laatste geboorteboom werd ingehuldigd. “Dromen van een bos,” aldus schepen Elke Meganck (CD&V).

Vijf jaar geleden planten gemeente en gezinsbond de eerste geboorteboom. Elk jaar kwam er in een andere deelgemeente een boom en een geboorteplaat bij. Hierop de namen van de kindjes die het jaar voordien werden geboren. Voor zover de ouders de toelating gaven om de naam te plaatsen. Zaterdag in Wanzele, naast het nieuwe ontmoetingscentrum verzamelden de betrokken ouders met hun kinderen rond de pas geplante winterlinde of de tilia cordata. “Voor de laatste keer een geboorteboom,” aldus schepen Elke Meganck (CD&V) in haar welkomstwoordje, “nu moeten we misschien al dromen van een geboortebos.” In 2018 noteerde de gemeente 168 geboortes. “Voor 147 onder hen werd toestemming verleend hun naam op een geboorteplaat aan te brengen,” aldus de schepen. Voorzitter van de Gezinsbond Marcel Van Pollaert mocht de aanwezigen uitnodigen op een lekker ontbijt.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio