Scholenfusie Perron 3000 afgelast

Scholenfusie Perron 3000 afgelast

Het HDC, SPC en Paridaensinstituut zullen dan toch niet samensmelten. Foto: dkr

Leuven - Scholenfusie Perron 3000 gaat niet door. Dat bevestigt Pat Vandewiele, voorzitter van de scholengroep LKSD. "Het heeft weinig zin om op deze manier door te gaan", klinkt het.

Het voorstel om het Heilige Drievuldigheidscollege, Sint-Pieterscollege en Paridaens met elkaar te fusioneren, werd niet bepaald warm onthaald.  Leerlingen, ouders en leerkrachten organiseerden grootschalige protestacties om zich te verzetten tegen de samensmelting.

Na maanden van protest, is het schoolbestuur dan ook tot een besluit gekomen. "De manier waarop we Perron 3000 hebben aangepakt heeft niet geleid tot een constructieve dialoog, dan heeft het ook geen zin om rabiaat verder te gaan op deze weg", zegt voorzitter Pat Vandewiele. "Als je mensen uitnodigt aan tafel mag je niet dicteren hoe de zaken zullen gebeuren, dat is een les die we hieruit getrokken hebben."

De plannen voor Perron 3000 worden dan ook opgeborgen. "Er is een klimaat van wantrouwen en frustratie gekomen", zegt Vandewiele. "We focussen  nu op een periode van herstel."

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio