Zellik-Galmaarden wordt categorie 1.2 op UCI kalender

Zellik-Galmaarden wordt categorie 1.2 op UCI kalender

Foto: rds

Asse - De wielerklassieker Zellik-Galmaarden wordt volgend jaar terug opgenomen op de internationale UCI-kalender. De klasse zal 1.2 zijn. Tot vijf jaar geleden was Zellik-Galmaarden op de UCI-lijst een wedstrijd van categorie 1.5, maar daar kwam verandering in na samenspraak met de wielerbond, die de Topcompetitie toen nationaal wou laten rijden.

Door een wijziging in de reglementen van de Topcompetitie door de Belgische wielerbond, die de bedoeling heeft om dit regelmatigheidscriterium op te krikken, werd besloten om terug naar de internationale wielerkalender te trekken. De Topcompetitie wordt dus opgewaardeerd en ook de professionele continentale ploegen mogen in de toekomst ook aan Zellik-Galmaarden deelnemen. Die ploegen waren trouwens vragende partij, maar tot dit jaar mochten zij niet deelnemen.

‘Aangezien wij de afgelopen jaren reeds tal van ploegen moesten weigeren, zal dit de volgende (28ste editie) van Zellik-Galmaarden zeker ook zo zijn’, zegt koersdirecteur Luc Decoster. ‘Maar dit maakt het ons mogelijk om te koers nog mooier te maken dan ze al was. Door met de beste ploegen uit België én het buitenland te kunnen werken, kunnen we als organisator een heel sterk deelnemersveld verzekeren.’

Het parcours met 2 keer de Muur van Geraardsbergen, 6 keer de Bosberg, 5 keer de Congoberg en 2 keer de Onkerzeleberg zal de rest wel doen. Het parcours, dat in 2009 volledig werd hertekend, blijft in deze internationale UCI-versie hetzelfde. Hopelijk brengen wegenwerken her en der geen problemen, maar tot nader order hebben we daar geen weet van.

De 28ste editie van Zellik-Galmaarden wordt gereden op zondag 18 april 2010. Start zoals altijd aan Volvo De Smet in Zellik, aankomst aan Belectron electrocenter in Galmaarden.
Meer informatie op www.zellik-galmaarden.be
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio