Stadsbestuur wil hold-up federale regering vermijden

Vilvoorde krijgt huis voor Sociale Economie

Vilvoorde - PWA Vilvoorde beslist om financiële reserve te investeren in een Huis van Sociale Economie en zijn dienstencheque-afdeling over te dragen.

De Raad van Bestuur van het PWA van Vilvoorde kwam gisteren in spoedberaad bijeen en heeft twee fundamentele beslissingen genomen. Er werd beslist om de financiële reserve van 250000€ te investeren in een Vilvoords Huis van de Sociale Economie. Op deze manier wenst men samen met andere Vilvoordse sociale economiebedrijven de administratieve krachten te bundelen om de sociale economie verder te versterken.

Op korte termijn zou er op deze manier een samenwerking tot stand worden gebracht tussen de Strijkwinkel, Proper Werk en het Vilvoords Zilverpunt. Ook andere sociale economieprojecten werden uitgenodigd om samen de krachten te bundelen in het nieuwe Huis van de Sociale Economie.

Daarnaast werd beslist om de dienstencheque-afdeling van het PWA, Proper Werk, onder te brengen bij de vzw de Strijkwinkel. Hierdoor ontstaat een sociaal economiebedrijf met een globaler aanbod aan gezinsondersteunende diensten voor de Vilvoordse bevolking. Zowel de werknemers als de klanten van Proper Werk zullen hierbij alle verworven rechten en faciliteiten behouden.

Het Vilvoords PWA-bestuur is ervan overtuigd dat door beide beslissingen het PWA ontsnapt aan de hold-up die door de federale regering wordt gepland op de PWA-reserves. Op deze manier wensen we alvast de bijeengespaarde middelen maximaal in te zetten voor de creatie van nieuwe jobs in de Vilvoordse sociale economie. (vilvoorde)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio