Leer tuinieren met de seizoenen

Asse - De Velt-afdeling Groot-Asse start een praktijkopleiding ‘groentenieren’ om gezonde biogroenten te kweken. Je haalt ze vers uit de tuin, je bent zeker van goede kwaliteit, het scheelt flink in je budget en het ontspannende tuinwerk in de buitenlucht geeft je extra voldoening.

Maandelijks op zaterdagnamiddag komen de cursisten een tweetal uren samen in de oefentuin aan de Keierberg te Asse onder begeleiding van lesgever Aloïs Stylemans. Elke les begint met een beetje theorie. Een samenvatting krijg je mee voor de cursusmap. Leerboekjes zijn eveneens beschikbaar.

Nadien gaat het richting gezamenlijke tuin om de grond te bewerken, te zaaien, te planten en te oogsten. De deelnemers leren precies wat ze de komende maand in de eigen tuin kunnen uitvoeren. Elke les eindigt met een afrondende babbel bij ‘n verfrissing of versnapering. De cursisten krijgen vaak plantjes mee voor de eigen tuin. Meld je meteen, want omwille van de werkwijze wordt slechts een beperkt aantal deelnemers toegelaten.

Inschrijven kan per e-mail op info.groot-asse@velt.be of telefonisch op 02/452.78.13. Bevestiging gebeurt door betaling van de deelnameprijs 48 euro (leden van Velt betalen slechts 30 euro) op rekeningnummer 979-9577880-08 van Velt Groot-Asse.

Wie ingeschreven is wordt uitgenodigd voor de eerste les die heeft plaats op zaterdagnamiddag 28 januari. Deze inleidende les heeft plaats in cc Oud Gasthuis te Asse
 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio