Nog maar slechts 5 handelszaken kregen al gevelrenovatiepremie

Tielt - De stad Tielt stuurde ons een stand van zaken door over de veelbesproken premie voor gevelrenovatie en renovatie van leegstaande panden. Acht zaken vroegen de premier reeds aan, vijf handelszaken hebben ondertussen al een overeenkomst getekend.

Van die vijf is er slechts ééntje die de volledige premie van 10.000 heeft bekomen, de overige vier handelen over kleinere bedragen. 

Om in aanmerking te komen voor de subsidie, dient het handelspand in het kernwinkelgebied Tielt gelegen te zijn, dat is het gebied binnen de as Kortrijkstraat - Markt - 1ste deel van de Ieperstraat (van huisnr 1 t.e.m. 9 en van huisnr 2 t.e.m. 16)- Bruggestraat van Markt tot aan Kerkstraat (t.e.m. huisnr 28 en t.e.m. huisnr 35).

Men dient eigenaar, vruchtgebruiker, erfpachter, opstalhouder of huurder te zijn van het pand.

Het subsidiebedrag bestaat uit een tussenkomst in de kosten ten belope van 50% van het factuurbedrag (btw niet inbegrepen), met een maximum van 10.000 euro.
Dit geldt zowel voor het luik ‘gevelrenovatie’ als voor ‘renovatie leegstaande handelspanden’.
De maximale totale subsidie (voor beide luiken samen) per handelspand bedraagt 10.000 euro.

Met handelspanden worden zowel winkels als horecazaken bedoeld. Kantoorfuncties, groothandel en vrije of intellectuele beroepen komen niet in aanmerking, met uitzondering van apothekers.

Meer info over deze premie op www.tielt.be en drukken op de knop "nu of nooit". 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio