Barrage wedstrijd een feit na winst van Poperinge tegen Harelbeke

Probleemloze 3 – 0 winst voor Lede tegen Diksmuide

Tim De Schepper prikte zijn tiende doelpunt van het seizoen tegen de netten. Foto: rudi de koker

Lede - Maandagavond weet Jong Lede tegen welke ploeg ze een barragewedstrijd spelen. Zondagnamiddag echter deed de ploeg wat ze moest doen : winnen.

Toen Tim De Schepper net voor de rust de 2-0 op het scorebord liet zetten, was de wedstrijd in feite al gespeeld. Wat na de koffie volgde was wat gezellig gekeuvel, waarbij Deinze, met tien na een tweede gele kaart voor Lepoudre, inderdaad weinig poeier meer in het spel bracht.
 

Lede begon met veel aanvalsdrift aan de wedstrijd. Vooral Amrani en Isi Ben Ayad toonden zich zeer geestdriftig, maar het was uiteindelijk Frederik De Winne die op de 17de minuut, na hoekschop, de 1-0 kon binnentikken. Al was Jan Govaert, gelegenheidskapitein (foto 2)en vóór de wedstrijd gehuldigd voor tien jaar trouwe dienst, enkele minuten eerder al dicht bij de openingstreffer geweest. Maar niet getreurd : tevreden supporters (foto 3) zagen hun ploeg voluit op de helft van de tegenstander opereren.
 

Barrage
‘Winnen en hopen’, was bij aanvang het devies. Hopen inderdaad op een uitoverwinning van Harelbeke tegen Poperinge om op die manier de barrage te ontwijken. Maar de West-Vlamingen deden waar West-Vlamingen goed in zijn en dus stonden de hopkwekers al met de rust aan de winst. En zo bleef het ook. Barrage dus tegen een andere vierdelaatste geklasseerde.
 

‘De rangschikking is wat ze is’, constateerde coach Omer Van Praet na de wedstrijd. ‘Ik wil nog eens herhalen wat ik al zo vaak heb gezegd : we hadden bij aanvang van het seizoen niet verwacht om hoger geklasseerd te staan.’ Toch bleef ook wat ontgoocheling achter om enkele gemiste kansen. ‘Vooral de match op Poperinge blijft door mijn hoofd spoken. Daar staan we aan de rust met 0-2 voor en moeten met een 2-2 de winst nog uit handen geven.’

Of hij globaal gezien een tevreden trainer is? ‘Absoluut,’ aarzelt Van Praet geen moment. ‘Ik wil als trainer mijn spelers steeds iets bijbrengen en de appreciatie die ik hiervoor mag ontvangen, ook van het bestuur geeft mij de voldoening dat ik hierin ben geslaagd.’ Zoals bekend zal Omer Van Praet ook volgend seizoen de ploeg leiden.
 

Tweede helft overbodig
In de schaarse aanvallen die Diksmuide in de omgeving van het Leedse doel brachten, konden de bezoekers weinig gevaar leggen. De wedstrijd verliep dus naar zijn einde als een kabbelend beekje. In de 78ste minuut bracht Tom De Schepper nog enige animo. In een glansrijke solo op links gaf hij de bezoekende verdediging het nakijken en zette gepast voor. Daar twijfelde Thomas Zwart niet en kon doelman Capelle zich nog eens omdraaien : 3-0.

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio