Carl Saint en Hilde Verbeken nieuwe wereldkampioenen 3wielrennen tijdrijden

Carl Saint en Hilde Verbeken nieuwe wereldkampioenen 3wielrennen tijdrijden

Hilde Verbeken, hier in haar Belgische kampioenentrui, werd al voor de zesde maal wereldkampioen tijdrijden bij de 3wielrenners. Foto: if

Asse - De Engelsman Carl Saint en de Belgische (Aalsterse) Hilde Verbeken werden zondag onder een verzengende zon wereldkampioen tijdrijden voor 3wielrenners tijdens de achtste editie van de 7 van Kettelo.

Er waren liefst 31 driewielrenners, van wie 19 vanuit Groot-Brittanië de Noordzee overstaken en 12 uit eigen land. De deelnemers waren tevreden over het parcours in de Brabantse Kouters.
Bij de heren verlengde regerend wereldkampioen Carl Saint uit Engeland met een recordtijd zijn titel (39,7 km/uur). Het zilver was voor zijn landgenoot Dom Cunningham en Belgisch kampioen Joeri Meyen (Tielt) pakte het brons.

Bij de dames werd Hilde Verbeken (Aalst) al voor de zesde keer wereldkampioene. Paralympisch kampioen David Stone uit Engeland werd winnaar in zijn categorie (T2) en ook Belgisch kampioen T1 Rob Nicasi (Geel) belandde op het podium.

Bij de tweewielers won Tom Vandenbussche uit Assebroek met een nieuwe recordtijd van 46,67 km/uur. Veerle De Buel haalde het bij de dames met een gemiddelde van 33,73 km/uur.
Meer info en volledige uitslagen op www.3wielweb.be en www.7vankettelo.be.

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio