Hoofdprijs voor Bart Grysouille

Prijsuitreiking ‘Met belgerinkel naar de winkel’

Prijsuitreiking ‘Met belgerinkel naar de winkel’

Winnaar van de fiets werd Bart Grysouille. Foto: rudi de koker

Lede - Donderdagavond werden in een broeiend warm gemeentehuis de 53 winnaars bekroond van de actie waaraan 82 handelaars deelnamen.

 Who’s that girl

‘Met belgerinkel naar de winkel’ is een gezamenlijke actie van Bond Beter Leefmilieu, Unizo, Christelijke Mutualiteiten, met de steun van de Gezinsbond en de Fietsersbond. Wie tussen 5 mei en juni met de fiets naar de winkel kwam kon bij de deelnemende handelaars een stempel krijgen op de spaarkaart. Wie een volle spaarkaart had, kon een exclusieve belgerinkel fietsmand van ‘who’s that girl bestellen tegen een gereduceerde prijs. Op het einde van de actie werden 806 spaarkaarten met 7 zegels gedeponeerd in de verzameldozen. ‘Al twee jaar hebben we ongeveer hetzelfde aantal deelnemende handelaars’, zegt Peter Govaert, diensthoofd Verkeer van de gemeente. ‘Vergeet niet dat we voordien slechts aan een zestigtal zaten.’Nieuw dit jaar was een fotowedstrijd : vijf weken lang kon men via de website van de gemeente raden waar de foto van een fiets was genomen. Overigens, meldt Peter, de vijf locaties waren : Poortendriespleintje, Rabboutsmolen, Smetlededorp, Vosselweg, Impedorp (Mariagrot)

Prijzen en waardebons

Na een kort welkomstwoordje van burgemeester Grepdon (‘het is hier verschrikkelijk warm, laat ons maar vlug beginnen’), was het aan schepen Annelies De Meersman (Open Vld) om de 53 winnaars naar voor te roepen en de waardebons en prijzen te overhandigen. Uit Lede kwamen 32 winnaars, de rest kwam uit de deelgemeenten en twee waren van buiten Lede. Winnaar van de fiets werd Bart Grysouille uit de Heiplasstraat. Marcel Van de Vurst won een aankoop van 50 euro. Fietsmanden waren er voor Yentl D’Haese, Kaatje Achtergaele, Sofie Van de Maele, Sabine Roelandt, Eddy De Kuyper en Jelle De Vuyst. Na de prijsuitreiking volgde een gesmaakte receptie.

‘Eerste keer dat ik iets win’

Niet toevallig dat Bart Grysouille winnaar werd van de actie 2012, want een fervent fietser is hij wel. Wekelijkse gezinsuitstapjes zijn intussen een traditie. ‘Wel de eerste keer dat ik ergens een prijs win’, verklapt Bart. Al zit winnen toch een beetje in de familie want de voorbije twee jaar waren zowel zijn echtgenote als zijn zoontje bij de laureaten. En neen, bij een wielerclub is Marc niet aangesloten. ‘Liever in volle vrijheid fietsen en kunnen afstappen op een mooie plek waar iets te zien is, aldus een gelukkige winnaar.  

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio