Ook Leedse groepen fel gesmaakt

Vernieuwd Rock Lee lokte 450 fans

Volop genieten deed ook Chiro Nele Foto: rudi de koker

Lede - ‘Kleinschaligheid blijft ons opzet’, hadden de organisatoren bij de voorbereiding van hun festivalletje nog voorop gesteld. Niettemin zag de recent opgerichte cultuurvereniging Tinitiatief ruim 450 fans volop genieten van ‘Rock Lee reloaded’, dat een week geleden voor de eerste keer plaats vond op de terreinen van de KSA aan de Blikstraat.

Prima locatie
‘Rock Lee staat weer op de kaart’, mocht een gelukkige Dimitri Verbelen en zijn kompanen constateren. ‘Dat het een heel tof festivalletje is,’ beaamden ook Ayla en Liselotte van chiro Lede , die samen met hun vriendinnen ondermeer de rockabilly van The Fuel Kings uit Zottegem best konden smaken. ‘De locatie is ideaal, want groter dan vroeger in een privétuin’, gaven ze de organisatoren een pluim.
 

Leedse groepen
Voordien was het aan de Leedse formaties General Sherman (foto 2) en de broers Bombeke van Attic Sunrise om de avond op gang te trekken. Iets waar ze overigens bijzonder goed in slaagden. Want dat er jong talent zit in Lede dat aardig zijn weg weet met sampling, computers en live muziek, was ook bij de organisatoren al langer bekend. Steuntje in de rug voor jonge groepen zou dan ook in de toekomst meer dan welkom zijn.
 

Waarheen nu?
Hoogtepunt van de avond waren The Rythm Junks, net een dag terug van het ‘Glasgow Unesco City of Music Event.’ Van deze driekoppige band die ondermeer al schitterde op het Nederlandse North Sea Jazz en het Dour Festival, konden de Leedse rock fans maar niet genoeg krijgen. Steven De Bruyn, Tony Gyselinck en Jasper Hautekiet bewezen dat hun internationale doorbraak niet toevallig is.
 

‘Het succes van deze editie is een stimulans voor een volgend initiatief,’ stelden de mannen van Tinitiatief (foto 3) de day after. ‘Wat en hoe, moeten we echter nog eens grondig bekijken, want een groter festival betekent niet enkel meer risico’s, maar ook meer medewerkers. En deze kleinschaligheid heeft toch ook wel heel veel charme,’ besloot Tinitiatief dat nog andere culturele pijlen op zijn boog heeft.
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio