Staf Debruycker (21 tochten) ging dit jaar zijn vrienden aanmoedigen

Nog meer Ledenaars beëindigen dodentocht

Nog meer Ledenaars beëindigen dodentocht

Peter De Decker wil er volgend jaar voor de 15de maal bij zijn. Foto: rudi de koker

Lede - Naast het vriendentrio waarover we eerder al hebben bericht, zijn er nog tal van Ledenaars die regelmatig de dodentocht uitstappen en ook dit jaar van de partij waren.

Maar eerst dit : wie er vorige vrijdag niet bij was, maar inmiddels al 21 succesrijke edities achter de rug heeft, is Staf Debruycker (60), afgevaardigde bij Jong Lede (foto 2, uiterst rechts). Wel had hij zaterdag speciaal in Weert post gevat, om er enkele van zijn vrienden aan te moedigen. ‘Toen ik mijn eerste dodentocht liep, waren we met een 500-tal en kijk nu eens, bijna 11.000 deelnemers.’ Onder hen ook een aantal Ledenaars, zoals Dirk Roggeman (60), die voor de 27ste maal mee deed, Guido De Clercq (49) die om 10u36 zaterdagmorgen al binnen was en Peter De Decker (43) die nu voor de 14de maal op rij de tocht uitliep.

Een fervente stapper, Peter en tevens lid van wandelclub De Kleine Kouter.
‘Ik liep altijd al grote afstanden,’ legt hij uit, ‘wanneer de club een tocht van pakweg 18 km organiseerde, deed ik de omloop drie maal.’ Dit jaar pakte hij het evenwel wat rustiger aan tijdens de dodentocht. ‘Met de felle zon was het bijzonder moeilijk, ik bouwde dan ook voor mezelf enkele extra rustpunten in.’ Onderweg kwam hij nog Ledenaars tegen. ‘Zoals Johan De Bruyn, die samen met zijn zoon Joachim het einde haalde. En allicht zijn er nog dorpsgenoten die de tocht hebben uitgestapt. Wens hen in mijn naam ook een dikke proficiat’, besluit Peter, die eveneens een vurige supporter is van voetbalclub Jong Lede.
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio