Tielt zoekt enthousiaste ecobouwers

Tielt - De stad Tielt zoekt enthousiaste vrijwilligers die hun huis willen openstellen in oktober. Tielt schreef zich in voor de campagne 'Ecobouwers Basis' van de Bond Beter Leefmilieu en doet daarom een beroep op jou.

In oktober organiseert Bond Beter Leefmilieu de eerste editie van de Ecobouwers Basis Opendeurdagen. In de weekends van oktober stellen in gans Vlaanderen huiseigenaars hun woning open en ontvangen mensen uit de buurt voor een gezellige babbel. De openstellers zijn mensen die hun dak geïsoleerd hebben, superisolerend glas geplaatst hebben of een condensatieketel geïnstalleerd hebben.

Tijdens de openstelmomenten kan je bij hen terecht met allerlei praktische vragen over deze ingrepen: waarom hebben ze een condensatieketel geïnstalleerd, besparen ze echt zoveel energie door hun dak te isoleren, welke aannemer heeft de werken uitgevoerd en zijn ze er tevreden over, is het waar dat hun comfort zoveel verbeterd is door superisolerend glas te plaatsen, hoeveel heeft het gekost, welke premies hebben ze gekregen, …? De opensteller zal graag zijn persoonlijke ervaringen en kennis met de bezoekers delen en hen overtuigen om zelf ook deze stap te zetten.

Wie graag zijn of haar huis wil openstellen tijdens een weekend in oktober, kan zich inschrijven via www.ecobouwers.be/basis.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio