Op weg naar het gemeentehuis : de lijstduwers

Patrick Van Haudenhove (Vlaams Belang): ‘Mijn ambitie is om 1000 stemmen te halen’

Patrick Van Haudenhove (Vlaams Belang): ‘Mijn ambitie is om 1000 stemmen te halen’

Patrick Van Haudenhove : 'mijn ambitie is om 1000 stemmen te halen.' Foto: rudi de koker

Lede - Niet dat hij van thuis uit enige stimulansen mee kreeg, maar dat belet geenszins dat Patrick Van Haudenhove inzake gemeentepolitiek duidelijke ambities voor ogen heeft.

‘Duizend stemmen’
Enig optimisme kun je de lijstduwer van Vlaams Belang niet ontzeggen. ‘Duizend stemmen wil ik halen, ik heb dit in het verleden al gezegd en daar blijf ik bij, zo is dit.’ Zijn ambitie steekt hij inderdaad niet onder stoelen of banken. ‘Ik wil veel veranderen hier in Lede. Heel veel.’ Inderdaad heeft de lijstduwer van Vlaams Belang zijn eigen mening over het politieke reilen en zeilen binnen de gemeente.
 

‘Studies voor niets’
Wat hem in de eerste plaats ergert zijn de vele studies die het huidige gemeentebestuur laat maken. ‘Studies die de burger veel geld kosten en die achteraf nutteloos blijken te zijn.’ Een directe verwijzing naar het PPS bij de bouw van de serviceflats, zoveel is duidelijk. ‘Het resultaat van al dat studiewerk is dat de serviceflats er voorlopig niet komen. En dat heeft de burger ontzettend veel geld gekost. De gemeente zou zelf serviceflats moeten bouwen.’ Maar ook op andere terreinen heeft Van Haudenhove wat op zijn lever liggen.
 

‘Lede is dood’
‘De Markt bijvoorbeeld, ook zo’n geknoei. De vernieuwing ervan was voorzien in 2010. Nu komt die er pas in 2015. De stenen liggen er bij om je benen te breken, zo erg is dit. En ook de Kasteeldreef is hoognodig aan vernieuwing toe.’ En dan komt het aspect veiligheid om de hoek kijken. ‘Veiligheid in de zin van veilige voetpaden en fietspaden,’ bedoel ik. De Markt moet ook voor meer gezelligheid, meer leven zorgen. Want kijk nu zelf : Lede is dood in vergelijking met de buitengemeenten. Hier gebeurt niets.’
 

‘Leefloners meer stimuleren’
Er is een slechte samenwerking tussen gemeente en OCMW, vindt de lijstduwer. ‘Neem nu de leefloners, die zouden beter gestimuleerd moeten worden om aan de slag te gaan. Nu blijven nog te veel mensen in het systeem hangen en dat kost alleen maar geld aan de gemeenschap.’ En ook de financiële toestand van de gemeente vindt Van Haudenhove belabberd. ‘Een regelrechte ramp, als je het mij vraagt. Het is te gek om geen reserves aan te leggen voor later en dat is nu net wat het huidige bestuur nagelaten heeft. Resultaat : de spaarpot is leeg’.
 

Een eerlijk bestuur
‘De mensen geen blaasjes wijsmaken, dat is voor mij essentieel. Je moet geen beloftes doen die je niet kan waarmaken. Als je zegt dat de brandweer moet verhuizen, wel dan had ze al verhuisd moeten zijn. Hetzelfde met de KMO zone aan de Heiplas. Ik hoor dat ze nu grond aan het wegvoeren zijn, maar hoelang heeft dat dossier al niet aangesleept?’
 

‘Volkskring kon wachten’
‘Als het van mij afhangt dan is de Markt prioritair, samen met de Kasteeldreef en de andere plaatsen in de gemeente die moeten vernieuwd worden. Let wel, dit moet gefinancierd worden met leningen, de mensen betalen al genoeg belastingen. De gemeente moet ook inkomsten kunnen halen uit de KMO zone, zoveel is duidelijk. Ook een beter rioleringswerk moet er absoluut komen. Als je mij vraagt wat de prioriteiten zijn, dan bedoel ik in de eerste plaats de ruimtelijke ordening, zodat de mensen een veiliger gevoel hebben. En inderdaad, de bouw van de nieuwe Volkskring had gerust nog enkele jaren mogen wachten, er zijn eerst nog belangrijker zaken te realiseren dan dit prestigeproject van de meerderheid,’ besluit Van Haudenhove die de ambities van Vlaams Belang om mee te besturen nog eens duidelijk onderstreept.
 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio