Ruim 800 deelnemers voor 11de editie

Marieke Vervoort : ‘wat een prachtige stratenloop.’

Marieke Vervoort met pa Jos en ma Odette Foto: rudi de koker

Lede - Prima weertje, een uitgelezen deelnemersveld en een welwillend publiek waren de succesvolle ingrediënten van de stratenloop de ‘Acht van Lede’ vrijdagavond.

Van kleuter tot senior
Even strijdvaardig als hun grotere broers later op de avond, waren de kleuters, duiveltjes, benjamins en pupillen op hun respectieve afstanden van 100 tot 800 meter. Zelfs bij de allerkleinsten waren sommigen al niet meer aan hun proefstuk toe. Zoals Senne Scholiers en Mathias Van Leuven (foto 3) die één en twee werden bij de 5-6 jarigen. Een week eerder op de scholenveldloop in de Suikerstraat was de uitslag net andersom, vertellen de ouders van Senne. Ook Bram Gerolt was weer helemaal gefocust : hij mocht net als vorige week opnieuw het hoogste schavotje beklimmen. De duisternis was al ingevallen toe de grote jongens aan de start mochten voor hun 5 of 10 km.
 

Goud en zilver
Op de paralympics in Londen behaalde ze goud en zilver, Marieke Vervoort, de rolstoelatlete uit Diest. In de voormiddag zou ze in de Bib voor een publiek van senioren komen praten over haar ziekte, haar strijd, haar overwinningen. Helaas wegens te weinig inschrijvingen werd de lezing noodgedwongen afgelast. Toch was ze ’s avonds aanwezig op de stratenloop, evenwel niet als deelnemer deze keer. ‘Vorig jaar was ik hier ook, maar nu ging het echt niet om mee te doen. Ik heb nog enkele zware wedstrijden voor de boeg en enige rust is welgekomen.’ Rust zit er voor pa Jos en mama Odette voorlopig niet in. ‘Mijn man heeft al voor 1000 euro diesel verreden, lacht de moeder van Marieke. Maar genieten van de belangstelling deden ze wel. Ook de Olympische kampioene heeft het voor Lede. ‘Wat een prachtige stratenloop en zo’n enthousiast publiek,’ klonk het van uit de wagen die met haar een ereronde reed langs de ‘Acht van Lede.’.
 

Nieuwe aankomstplaats
Ook in hun nopjes waren de organisatoren met de nieuwe aankomstplaats, ditmaal op de parking van De Bron. ‘Dank zij het gemeentebestuur beschikken we over meer ruimte dan vroeger en vormen we bovendien geen hinder meer voor de handelaars in de Kasteeldreef,’ vertelde Jan De Jongh van de Leedse Stratenloop.
 

Met 800 inschrijvingen, prima loopweertje en een ruime publieke belangstelling, was er algemene tevredenheid bij Able2Sport, Vlierzele Sportief en de organisatoren die met de steun van gemeente en provincie voor een puike avond zorgden.
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio