Via trage wegen langs het erfgoed van Affligem

© rds

Op zondag 24 maart wordt de Erfgoedwandeling ingewandeld. De wandeling vormt een lus tussen de kerken van de drie deelgemeenten van Affligem en maakt gebruik van zoveel mogelijk trage wegen. Vertrek om 13.30 uur aan de Sint Michielskerk van Hekelgem.

Rudy De Saedeleir

Vorig jaar gaf de Heemkundige Kring Belledaal een kwartetspel uit. Op 32 kaarten worden alle aspecten van de Affligemse geschiedenis en het erfgoed op een speelse wijze in beeld gebracht. De Erfgoedwandeling loopt langs 16 plaatsen van het kwartetspel.

De beschrijving van het traject met een beknopte informatie over de historische gebouwen en monumenten is beschikbaar.Als startplaats kan gekozen worden voor een van de drie kerken in de deelgemeenten van Affligem: Sint Michielskerk in Hekelgem, Kerk van Onze-Lieve-Vrouw-Bezoeking in Essene of Sint Jan in Teralfene. De wandeling is ongeveer 15 km lang. De wegen kunnen er modderig bijliggen, dus aangepast schoeisel is echt noodzakelijk.Deze wandeling kwam tot stand dank zij de medewerking van de Heemkundige Kring Belledaal, de Milieuraad van Affligem, de werkgroep Trage Wegen, de Affligemse gidsen en Natuurpunt Affligem- Liedekerke.

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio